Delhaize logo
 • MayonaiseE

Mayonaise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Sauzen
MayonaiseE

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
 • 1 eidooier
 • 2,5 dl zonnebloemolie
 • 1 scheutje citroensap
 • zout
 • 1 eetlepel sterke mosterd
 • 1 snuifje zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Breng voor je begint alle ingrediënten op kamertemperatuur. Doe de eierdooier, de mosterd, een scheut zonnebloemolie, zout en peper in een kommetje.
 2. Meng met de klopper.
 3. Voeg de zonnebloemolie geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen tot de mayonaise indikt.
 4. Voeg het citroensap toe en breng op smaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 3101; energie (kCal): 754; vetten (g): 83; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 715,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Sauzen
 • MayonaiseE