Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMarokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:59
    A
  • Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk

Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaaloukA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kl kurkuma (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de yoghurtsaus)
  • 2 el olijfolie (voor de yoghurtsaus)
  • 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • 1 el komijnpoeder (voor de courgettezaalouk)
  • 3 teentjes verse knoflook (voor de courgettezaalouk)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de courgettezaalouk)
  • 4 el olijfolie (voor de courgettezaalouk)
  • 2 grote tomaten (voor de courgettezaalouk)
  • 2 courgettes (voor de courgettezaalouk)
  • 1/2 kl fleur de sel (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl komijnpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl korianderpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 3 rode paprika's
  • 2 kl ras-el-hanout (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 el olijfolie (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 blik kikkererwten 240 g, uitgelekt gewicht (voor de geroosterde kikkererwten)
  • peper en zout
  • 1 koffielepel paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 250 g kerstomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    29,20 €/kg
    €3,65
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 21/01
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 55 min.

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze onder koud water en meng ze met alle ingrediënten. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het mengsel in 1 laag over. Schuif 45 min in de oven.
    2. Maak de zaalouk: snijd het vel van de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 sec in kokend water, laat ze onder koud water schrikken en schil ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomaten, de komijn en de grofgehakte peterselieblaadjes toe en fruit zachtjes verder. Snijd intussen de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de tomaten in de braadpan, zet het deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur, plet de zaalouk met een vork, giet ze in een kom en breng verder op smaak.
    3. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Ontpit 2 paprika’s en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg de paprikaplakjes in de braadpan toe, samen met het paprikapoeder en de helft van de gehalveerde kerstomaten. Fruit 10 min op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
    4. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
    5. Snijd de rest van de kerstomaten in 2. Snijd de resterende ontpitte paprika en de rode ui in fijne plakjes. Dresseer ze op een schaal, met peterselieplukjes en de koriander. Voeg de kikkererwten toe en serveer met de 3 andere bereidingen (eventueel in aparte kommen). Dien op kamertemperatuur op, met platbrood.

    Tip: Vervang de courgettes door aubergines en/of breng wat pit in je zaalouk met een snufje harissa en een scheutje citroensap.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:59
      A
    • Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    29,20 €/kg
    €3,65
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 21/01
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar