Recept zoekresultatenMarinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Delhaize logo
  • Marinade voor varkensvlees en ander wit vleesC

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Sauzen en specerijen
Marinade voor varkensvlees en ander wit vleesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 limoen bio
  • 600 g wit vlees naar keuze (spiering, varkenskotelet, kippenblokjes voor brochettes, enz)
  • 2 grote Thaise pepers
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 koffielepel kaffirblaadjespasta
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Verwijder de steel van de pepers, snij ze in twee en verwijder de zaden.
    2. Hak de pepers fijn en snij de look in plakjes. Giet ze in een bord en voeg de sesamolie, de vissaus, de kaffirblaadjespasta, de rietsuiker, het limoensap, de druivenpitolie en het zout toe. Meng.
    3. Leg het vlees in de marinade en draai verschillende keren zodat het vlees er goed mee doordrongen is. Dek af en plaats minstens 1 uur en maximaal 4 uur in de koelkast. Meng af en toe.
    4. Haal het bord ongeveer 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Laat het vlees uitlekken, verwijder de stukjes look en rooster op de barbecue of grill.

    Kooktip

    Dit recept is geschikt voor alle witte vleessoorten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 167; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 267,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Sauzen en specerijen
    • Marinade voor varkensvlees en ander wit vleesC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15