Recept zoekresultatenMáklepény (taart met maanzaadjes)
Delhaize logo
D
Máklepény (taart met maanzaadjes)D

Máklepény (taart met maanzaadjes)

Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 5 eieren
  • 3 citroenen
  • 80 g amandelpoeder
  • 200 g maanzaadjes
  • 70 g paneermeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 g ruwe rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 dl room (voor de siroop)
  • 75 g ruwe rietsuiker (voor de siroop)
  • 1,5 dl room (voor de karamel)
  • 100 g kristalsuiker (voor de karamel)
  • 2 el water (voor de karamel)
  • 50 g boter (voor de karamel)
  • 5 eieren
  • 3 citroenen
  • 80 g amandelpoeder
  • 200 g maanzaadjes
  • 70 g paneermeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 g ruwe rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 dl room (voor de siroop)
  • 75 g ruwe rietsuiker (voor de siroop)
  • 1,5 dl room (voor de karamel)
  • 100 g kristalsuiker (voor de karamel)
  • 2 el water (voor de karamel)
  • 50 g boter (voor de karamel)

Begin met koken

: 40 min. (+ 2 u weektijd + 1 u afkoeltijd)
1
Laat de maanzaadjes 2 u in warm water weken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats 2 stroken bakpapier kruisgewijs in een vierkante bakvorm van 22 cm zijde en laat ze over de randen hangen, om de bakvorm volledig te bekleden.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de suiker, tot een wit mengsel. Roer er de goed uitgelekte maanzaadjes onder, samen met het amandelpoeder, het paneermeel, het bakpoeder en het sap van de citroenen. Klop de eiwitten tot schuim met het zout en schep ze bij de bereiding. Giet in de bakvorm en schuif 22 min in de oven.
4
Maak de karamel: doe de kristalsuiker en het water in een steelpan. Verwarm ze zonder te mengen op een vrij hoog vuur, tot een amberkleurige karamel. Haal de pan van het vuur en meng de boter met de karamel. Giet er de room bij (de karamel zal stollen en plakkerig worden, dat is normaal) en zet de pan weer op het vuur. Meng met een garde tot een homogene saus. Giet de saus in een grote kom en laat ze afkoelen. Meng intussen af en toe. Bewaar in de koelkast.
5
Maak de siroop: laat de room en de suiker ± 10 min in een steelpan pruttelen, tot een siroop (houd goed in het oog!).
6
Prik de gebakken taart regelmatig en overal in met een mes. Smeer ze in met de warme siroop zodat ze goed doorweekt is. Laat ze volledig afkoelen.
7
Ontvorm de taart op een dienschotel en versnijd ze in vierkantje stukken. Serveer met de karamelsaus.
1
Laat de maanzaadjes 2 u in warm water weken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats 2 stroken bakpapier kruisgewijs in een vierkante bakvorm van 22 cm zijde en laat ze over de randen hangen, om de bakvorm volledig te bekleden.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de suiker, tot een wit mengsel. Roer er de goed uitgelekte maanzaadjes onder, samen met het amandelpoeder, het paneermeel, het bakpoeder en het sap van de citroenen. Klop de eiwitten tot schuim met het zout en schep ze bij de bereiding. Giet in de bakvorm en schuif 22 min in de oven.
4
Maak de karamel: doe de kristalsuiker en het water in een steelpan. Verwarm ze zonder te mengen op een vrij hoog vuur, tot een amberkleurige karamel. Haal de pan van het vuur en meng de boter met de karamel. Giet er de room bij (de karamel zal stollen en plakkerig worden, dat is normaal) en zet de pan weer op het vuur. Meng met een garde tot een homogene saus. Giet de saus in een grote kom en laat ze afkoelen. Meng intussen af en toe. Bewaar in de koelkast.
5
Maak de siroop: laat de room en de suiker ± 10 min in een steelpan pruttelen, tot een siroop (houd goed in het oog!).
6
Prik de gebakken taart regelmatig en overal in met een mes. Smeer ze in met de warme siroop zodat ze goed doorweekt is. Laat ze volledig afkoelen.
7
Ontvorm de taart op een dienschotel en versnijd ze in vierkantje stukken. Serveer met de karamelsaus.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1352; energie (kCal): 325; vetten (g): 22,3; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 21,7; suikers (g): 18,1; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 403,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1352; energie (kCal): 325; vetten (g): 22,3; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 21,7; suikers (g): 18,1; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 403,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Mineraal Water | Plat | Glas

Ordal

Mineraal Water | Plat | Glas

6 x 1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,85

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Totaal:
€23,04