Maki's
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 20 g suiker
- 250 g sushirijst
- 5 cl rijstazijn
- norialgen
- 5 g zout
- 1/2 komkommer
- 150 g tonijn
- wasabi (voor het opdienen)
- gemarineerde gember (voor het opdienen)
- sojasaus (voor het opdienen)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Saitaku
Sushi rijst
500 gr
€3,85
Saitaku
Rijstazijn
15 cl
€3,39
Saitaku
Saitaku | Nori | Snack
10 gr
€3,29
Delhaize
Komkommer
1 st
€0,99
Delhaize
Geelvintonijn
+/- 180 gr
+/-€11,52
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
€4,15
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Sauce | Soja | Dark
20 cl
€1,19
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Totaal:
+/-€31,67
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Doe de sushirijst in een diep bord en voeg er koud water bij. Spoel zonder de rijst om te roeren. Doe er opnieuw koud water bij en roer met de hand, zodat het zetmeel vrijkomt. Herhaal driemaal. Laat de rijst uitlekken, doe hem opnieuw in een bord met water en laat hem 10 min. weken zonder te roeren. Laat de rijst zorgvuldig uitlekken en doe hem in een pot met dezelfde hoeveelheid water (1 glas water per glas rijst). Doe het deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur lager en laat nog zo’n 15 min. koken. Schakel nu het vuur uit en laat de rijst 10 min. zwellen. Doe daarna de rijst op een houten of porseleinen bord.
- Warm de rijstazijn, de suiker en het zout op in een kleine kookpot. Haal van het vuur zodra suiker en zout opgelost zijn en giet de bereiding over de rijst. Roer voorzichtig om met een grote houten spatel tot de rijst afgekoeld is tot op kamertemperatuur. Dek hem dan af met een vochtige doek.
- Snijd de tonijn in reepjes van ½ cm. Halveer de komkommer in de lengte, haalt de pitten eruit en snijd ze in reepjes van ½ cm. Leg deze op een blad norialgen op een bamboematje, met de glanzende kant naar boven. Bevochtig je handen in een kommetje met een mengsel van water en rijstazijn om te voorkomen dat de rijst aan je vingers kleeft. Neem een handvol gekookte rijst, leg hem op het noriblad en verdeel hem gelijkmatig door hem lichtjes aan te drukken.
- Leg de tonijn- en komkommerreepjes op de onderkant van het noriblad.
- Rol het bamboematje op en druk de ingrediënten over de hele lengte samen, zodat er een uniform rolletje ontstaat.
- Blijf rollen tot het rolletje dicht is. Haal het bamboematje weg en snijd het rolletje in twee en vervolgens elke helft nogmaals in vier. Maak het mes telkens opnieuw schoon en bevochtig het om de sushirol mooi te versnijden. Serveer met wasabipasta, gemarineerde gember en soja.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Saitaku
Sushi rijst
500 gr
€3,85
Saitaku
Rijstazijn
15 cl
€3,39
Saitaku
Saitaku | Nori | Snack
10 gr
€3,29
Delhaize
Komkommer
1 st
€0,99
Delhaize
Geelvintonijn
+/- 180 gr
+/-€11,52
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
€4,15
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Sauce | Soja | Dark
20 cl
€1,19
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55