Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Maki's

Maki's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Barbecue
Lunch
Maki's

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g suiker
  • 250 g sushirijst
  • 5 cl rijstazijn
  • norialgen
  • 5 g zout
  • 1/2 komkommer
  • 150 g tonijn
  • wasabi (voor het opdienen)
  • gemarineerde gember (voor het opdienen)
  • sojasaus (voor het opdienen)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sushi rijst
    500 gr
    7,10 €/kg
    €3,55
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 19/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe de sushirijst in een diep bord en voeg er koud water bij. Spoel zonder de rijst om te roeren. Doe er opnieuw koud water bij en roer met de hand, zodat het zetmeel vrijkomt. Herhaal driemaal. Laat de rijst uitlekken, doe hem opnieuw in een bord met water en laat hem 10 min. weken zonder te roeren. Laat de rijst zorgvuldig uitlekken en doe hem in een pot met dezelfde hoeveelheid water (1 glas water per glas rijst). Doe het deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur lager en laat nog zo’n 15 min. koken. Schakel nu het vuur uit en laat de rijst 10 min. zwellen. Doe daarna de rijst op een houten of porseleinen bord.
    2. Warm de rijstazijn, de suiker en het zout op in een kleine kookpot. Haal van het vuur zodra suiker en zout opgelost zijn en giet de bereiding over de rijst. Roer voorzichtig om met een grote houten spatel tot de rijst afgekoeld is tot op kamertemperatuur. Dek hem dan af met een vochtige doek.
    3. Snijd de tonijn in reepjes van ½ cm. Halveer de komkommer in de lengte, haalt de pitten eruit en snijd ze in reepjes van ½ cm. Leg deze op een blad norialgen op een bamboematje, met de glanzende kant naar boven. Bevochtig je handen in een kommetje met een mengsel van water en rijstazijn om te voorkomen dat de rijst aan je vingers kleeft. Neem een handvol gekookte rijst, leg hem op het noriblad en verdeel hem gelijkmatig door hem lichtjes aan te drukken.
    4. Leg de tonijn- en komkommerreepjes op de onderkant van het noriblad.
    5. Rol het bamboematje op en druk de ingrediënten over de hele lengte samen, zodat er een uniform rolletje ontstaat.
    6. Blijf rollen tot het rolletje dicht is. Haal het bamboematje weg en snijd het rolletje in twee en vervolgens elke helft nogmaals in vier. Maak het mes telkens opnieuw schoon en bevochtig het om de sushirol mooi te versnijden. Serveer met wasabipasta, gemarineerde gember en soja.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Japans
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • 00:00
      -00:51
    • Maki's

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sushi rijst
    500 gr
    7,10 €/kg
    €3,55
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 19/01