Recept zoekresultatenMaistentakels met crème van mais en knolselderij, chili en pinda
Delhaize logo
  • Maistentakels met crème van mais en knolselderij, chili en pindaA

Maistentakels met crème van mais en knolselderij, chili en pinda

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Maistentakels met crème van mais en knolselderij, chili en pindaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 kolven mais
  • zout
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 l melk
  • 1 knolselderij, geschild en in grote stukken
  • cayennepeper
  • 3 eetlepels geklaarde boter
  • 1 rode peper
  • 1 handvol gezouten pinda’s
  • fleur de sel
  • de geraspte schil van 1 biocitroen

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Gaar de maiskolven in gezouten water. Haal met een gekarteld mes de korrels van twee maiskolven.
  2. Doe 1 theelepel zout en de knoflook bij de melk en kook er de knolselderij in gaar. Voeg er de laatste 5 minuten de maiskorrels aan toe.
  3. Giet door een zeef, maar bewaar het kookvocht. Mix in de blender tot puree met een beetje van het kookvocht. Breng op smaak met zout en een mespunt cayennepeper.
  4. Snijd de resterende maiskolven in de lengte in zes repen. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met geklaarde boter en laat goudbruin kleuren onder de hete ovengrill.
  5. Snijd de chilipeper in tweeën, verwijder de zaadjes en snijd ze in halve maantjes.
  6. Rooster de pinda’s in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.
  7. Serveer de knolselderijpuree met de maistentakels en werk af met de chili, de pinda’s, de citroenzeste en een snuif fleur de sel.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Bijgerechten
  • Maistentakels met crème van mais en knolselderij, chili en pindaA