Recept zoekresultatenMadeleines met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Madeleines met gerookte zalm

Madeleines met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Aperitief
Madeleines met gerookte zalm

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 70 g gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 1 lente-uitje
  • 2 takjes dille
  • 50 g parmigiano
  • 20 g zure room
  • 65 g boekweitbloem
  • 65 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 100 g gezouten boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eieren en de geraspte parmigiano met een klopper. Roer er de gesmolten boter en de zure room onder. Voeg de 2 gezeefde bloemsoorten toe, het bakpoeder en meng. Schep er de grofgehakte gerookte zalm bij, de gesnipperde dille en het fijngesneden lente-uitje. Kruid met peper en meng goed.
    2. Verdeel de bereiding over een bakvorm voor 12 madeleines en schuif 15 min. in de oven.
    3. Dien lauw op bij het aperitief. (Verwarm de madeleines net voor het opdienen indien nodig even in de oven.)

    Tip: Mag het nog chiquer zijn? Werk de madeleines (op kamertemperatuur) af met een toefje zure room, een klein sliertje gerookte zalm en een plukje dille.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Kerst
    Aperitief
    • Madeleines met gerookte zalm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09