Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met varkensworstjes
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met varkensworstjes
    A

Maaltijdsoep met varkensworstjes

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Lunch
Maaltijdsoep met varkensworstjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkens-rundsworsten Delhaize
  • 200 g gerookte spekjes Delhaize
  • 4 wortelen Delhaize
  • 2 raapjes Delhaize
  • 240 g linzen Delhaize
  • 1 bosje bieslook
  • 1 sjalot
  • 1 blokje kippenbouillon

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardense worst | Met look

Marcassou

Ardense worst | Met look

4 × 200 gr

€17,56

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Totaal:
€26,62

Begin met koken

  1. Schil en snij de raapjes en de wortelen in grote stukken. Laat ze ongeveer 8 minuten koken in de bouillon. Prik er in om de gaarheid te testen.
  2. Bak de worsten mooi bruin. Kruid naar eigen smaak.
  3. Snij de spek en bak ze samen met de versnipperde ui in een pan tot ze mooi bruin zijn. Voeg er de uitgelekte linzen bij.
  4. Schep wat linzen en spekjes in een diep bord en doe er de in stukken gesneden worsten en de groentjes bij. Overgiet alles met de bouillon. Snipper er ten slotte nog wat bieslook over.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 457; energie (kCal): 110; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 523,71
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 457; energie (kCal): 110; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 523,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Lunch
  • Maaltijdsoep met varkensworstjes
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardense worst | Met look

Marcassou

Ardense worst | Met look

4 × 200 gr

€17,56

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Totaal:
€26,62