Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met kip en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met kip en oesterzwammenA

Maaltijdsoep met kip en oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Maaltijdsoep met kip en oesterzwammenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kippenbouten
  • 400 g oesterzwammen
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 150 g knolselder
  • 2 sjalot
  • 50 g kervel
  • 3 el geroosterde pitten (gamma Superfood)
  • 100 g kleine krokante deegballetjes Peter’s Backerbsen
  • 3 l water
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 4 u. kooktijd

  1. Snijd de knolselder in kleine blokjes. Hak de sjalotten, de helft van de knoflook en de steeltjes van de oesterzwammen grof. Fruit alles, samen met de juliennegroenten en de tijm, gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de kippenbouten, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 4 u. zonder deksel sudderen.
  2. Filter de bouillon en giet er 1,5 l van in een stoofpan (bewaar de rest voor een volgende keer). Scheur het vlees van de kippenbouten.
  3. Snijd de oesterzwammen in stukken en fruit ze mooi goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de ongepelde, gehalveerde teentjes knoflook. Voeg de kip toe en fruit nog 2 min. Doe alles in de stoofpan met de bouillon. Werk af met de gehakte kervel en de geroosterde pitten. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de krokante balletjes.

Tip: Je kunt de rest van de bouillon invriezen voor een andere soep, een risotto …

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 256; energie (kCal): 61; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Maaltijdsoep met kip en oesterzwammenA