Recept zoekresultatenLuxe toast champignon
Delhaize logo
  • Luxe toast champignon
Luxe toast champignon

Luxe toast champignon

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Snack
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Serranoham

Delhaize

Serranoham

2 × 100 gr

€4,78

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

2 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,38

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€25,09