Recept zoekresultatenLuikse pens met appelen en kastanjes
Delhaize logo
  • Luikse pens met appelen en kastanjesC

Luikse pens met appelen en kastanjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Luikse pens met appelen en kastanjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels graanmosterd
  • 4 eetlepels boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • peper en zout
  • 12 hele kastanjes (in pot)
  • 2 Primo-appelen
  • 500 g Luikse pensen
  • 4 sneden bruin brood

Begin met koken

​Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd

  1. Was de appelen en snijd ze in 8. Snijd het vanillestokje doormidden. Verhit 1/2 boter in een pan. Bak de appelen enkele minuten en voeg dan de kastanjes, het vanille- en kaneelstokje toe. Laat 10 min. bakken, maar zorg ervoor dat de appelen niet te slap worden.
  2. Snijd de pensen in stukken. Verhit in een andere pan 1/2 boter en bak de stukken pens. Kruid bij met peper en zout.
  3. Voeg de stukken gebakken pens toe aan de appelen en kastanjes, roer om en dien op met brood en graanmosterd.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 190; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 493,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Luikse pens met appelen en kastanjesC