Recept zoekresultatenLopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize
Delhaize logo
  • Lopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize

Lopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize

door Arabelle Meirlaen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Lopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 nootmuskaat
  • vanille-ijs Delhaize
  • 300 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels confituursuiker
  • 1/2 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 stuk verse gember (1 cm)
  • 1 peer
  • 1/4 vanillestokje
  • 65 g zwarte chocolade côte d’or
  • 15 ml melk
  • 40 g fijne suiker
  • 1 ei
  • 40 g ongezouten boter
  • 1/2 espresso
  • 40 g bloem

Begin met koken

Peer in rode wijn
Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat voor de helft indikken. Schil de peer en snij hem in 6 stukken in de lengte. Laat de peren 10 minuten koken in de rode wijnsaus.

Chocoladetaart
Klop het ei en de suiker met een mixer. Smelt de chocolade samen met de melk, de koffie en de boter au bain marie. Voeg het geheel toe aan het opgeklopte ei en doe de gezeefde bloem erbij. Vet 2 muffinvormen in en bestrooi ze met bloem. Giet het mengsel erin en zet 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. Haal de taartjes met een mes uit de vorm en leg ze op een bord.

Afwerking
Ontvorm de lopende chocoladetaartjes op een bord. Leg de peren in rode wijn erbij en serveer met vanille-ijs van Delhaize.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Lopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize