Recept zoekresultatenLinzensoep met groenten en chorizo
Delhaize logo
  • Linzensoep met groenten en chorizoA

Linzensoep met groenten en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Linzensoep met groenten en chorizoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g chorizo in sneetjes
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 5 g marjolein
  • 5 g laurier
  • 5 g tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 140 g tomatenconcentraat
  • 130 g zoete rode pepers (uit bokaal)
  • 1 l water
  • 240 g groene linzen
  • 4 uien
  • Fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 35 min kooktijd

  1. Los de bouillonblokjes op in 1 l water. Snijd de uien in rondjes en laat de teentjes knoflook ongepeld. Bak de uien en de knoflook met de kruiden ± 20 min in de olijfolie onder deksel op een zacht vuurtje.
  2. Zet de linzen op in koud water en kook tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en meng met het tomatenconcentraat, de zachte uien en de knoflook, de zoete rode pepertjes en de groentebouillon. Kruid naar smaak met fleur de sel en Espelettepeper.
  3. Snijd de chorizo in fijne reepjes. Dien de soep op in kommen en voeg de chorizo op het laatste ogenblik toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 387; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 585,71
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Linzensoep met groenten en chorizoA