Recept zoekresultatenLinzensoep met gerookt spek en knoflookcroutons
Delhaize logo
  • Linzensoep met gerookt spek en knoflookcroutonsA

Linzensoep met gerookt spek en knoflookcroutons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Linzensoep met gerookt spek en knoflookcroutonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 2 biowortelen
  • 2 uien
  • 300 g groene Le Puy linzen
  • 1/3 bussel tijm
  • peper en zout
  • 3 verse teentjes knoflook (voor de knoflookcroutons)
  • 1 takje rozemarijn (voor de knoflookcroutons)
  • 250 g oud brood (voor de knoflookcroutons)
  • 4 el olijfolie (voor de knoflookcroutons)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

  1. Snijd de uien in reepjes. Doe ze in een kookpot met het spek (zonder zwoerd), de wortelen in schijfjes (ze zijn bio, dus moet je ze niet schillen), de linzen, de tijm en 2 l water. Breng aan de kook, laat 40 min. sudderen en schep het schuim af en toe weg.
  2. Maak de croutons: snijd de teentjes knoflook in plakjes en fruit ze 5 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olie en de rozemarijn. Laat ze goed uitlekken en voeg het brood in grote blokjes in hun plaats in de pan toe (je kunt het brood ook met de vingers scheuren). Fruit de croutons goudbruin in de geparfumeerde olie.
  3. Verwijder de tijm uit de soep en breng verder op smaak. Dien heel warm op, met de croutons. Werk eventueel af met verse tijm en rozemarijn.

Tip: Ook lekker als voorgerecht. Met deze hoeveelheden heb je in dat geval voldoende voor 8 personen.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 78 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 8,7 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 3,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • Linzensoep met gerookt spek en knoflookcroutonsA