Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLinzensoep met curry
Delhaize logo
  • Linzensoep met curryA

Linzensoep met curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Student
Andere
Linzensoep met curryA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g koraallinzen
  • zeezout
  • 2 takjes verse munt
  • 100 g yoghurt van schapenmelk
  • 1 citroen
  • 2 koffielepels mengeling van 4 oliën bio
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 6 dl water
  • 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta Delhaize taste of Inspirations
  • 1 koffielepel currypasta Korma (voor de afwerking)
  • 70 g zonnebloempitten
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode linzen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
    2 x 125 gr
    7,56 €/kg
    €1,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1 nacht weektijd

    1. Was de linzen ’s ochtends en laat ze weken in koud water. Laat ook 40 g zonnebloempitten apart weken in koud water. Laat zowel de linzen als de zonnebloempitten ten minste 6 uur in water liggen, zodat ze voldoende vocht opnemen en minder lang moeten koken.
    2. Spoel de linzen vooraleer ze gedurende 10 min te stomen.
    3. Breng het water aan de kook. Doe er debouillonpasta Delhaize taste of Inspirations, de currypasta en de kurkuma in.
    4. Mix de gekookte linzen met de bouillon en de uitgelekte zonnebloempitten.
    5. Rooster de resterende zonnebloempitten lichtjes.
    6. Roer de overige currypasta door de mengeling van vier oliën.
    7. Voeg er net voor het opdienen het citroensap bij. Doe de soep in diepe borden. Versier met wat curry, zonnebloempitten, yoghurt van schapenmelk en muntblaadjes.

    Kooktip

    Was de linzen meermaals en laat ze een nacht in koud water weken. Doe hetzelfde met de zonnebloempitten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 105; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 460,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Overig
    Alle seizoenen
    Andere
    • Linzensoep met curryA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode linzen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
    2 x 125 gr
    7,56 €/kg
    €1,89