Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLichte kruidenbouillon met kleine ravioli
Delhaize logo
  • Lichte kruidenbouillon met kleine ravioliA

Lichte kruidenbouillon met kleine ravioli

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Pasta
Lichte kruidenbouillon met kleine ravioliA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g bloem
  • zout
  • 1/4 bosje waterkers
  • 1,5 l water
  • 1 koffielepel water
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 kippenvleugel
  • 70 g kwark
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • gemalen peper en 5 bolletjes zwarte peper
  • 1 ei
  • 1/2 l bosje koriander
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 wortel

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. De dag ervoor: laat de kwark uitdruipen.
  2. De dag erna: strooi bloem en een snuifje zout op het werkvlak, maak een kuiltje in het midden. Giet het ei en de olie erbij, klop deze lichtjes op met een vork en doe er de bloem beetje bij beetje bij. Voeg het water toe en bewerk het deeg met de hand totdat het glad en soepel is. Maak een bol. Dek af met een propere en droge handdoek en laat 30 minuten rusten.
  3. Giet het water in een kookpan. Voeg de kippenvleugel, de peperbolletjes, de geschilde wortel (in drieën gesneden), de takjes koriander, de peterselie en de waterkers toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 1 uur koken. Zeef de bouillon. Breng op smaak met zout. Hou warm.
  4. Bewaar vier takjes waterkers voor het serveren. Meng de uitgelekte kwark, de Parmezaanse kaas en de gehakte kruiden. Kruid bij met peper.
  5. Snijd het deeg in twee gelijke delen en rol uit op een met bloem bedekt werkvlak. Maak met regelmatige intervallen balletjes voor de vulling aan op een van de twee deegbodems en bedek met de tweede. Druk om het deeg te doen kleven rond de vulling en snijd de ravioli uit met het getand wiel. Kook ze 5 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken.
  6. In het bord: giet de bouillon in de borden, voeg de ravioli toe en versier met een takje waterkers.

Kooktip

Om tijd de winnen: vervang de kwark door een uitgelekte geitenkaas. 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 170; energie (kCal): 41; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 247,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Pasta
  • Lichte kruidenbouillon met kleine ravioliA