Recept zoekresultatenLibanese pizza
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:54
    B
  • Libanese pizza

Libanese pizza

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Libanese pizzaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 koffielepel zout (voor het deeg)
  • 2 el olijfolie (voor het deeg)
  • 250 g bloem (+ voor het werkblad) (voor het deeg)
  • 250 g kefir (voor het deeg)
  • peper en zout
  • gemalen komijn
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 teentje knoflook
  • 250 g tomaten
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 el olijfolie
  • 200 g feta
  • 200 g hummus met za'atar
  • 1 blik kikkererwten (130 g, uitgelektgewicht)
  • 1 citroen
  • 1/2 kleine rode ui

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)

  1. Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
  2. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode ui en de koriandersteeltjes fijn. Meng alles met het sap van 1/4 citroen, 1 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Meng ze met het sap van ¼ citroen, 1 el olijfolie, 2 gehakte takjes bladpeterselie, komijn, peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met de handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Bestrijk het met de hummus en verdeel er de verkruimelde feta over. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
  5. Beleg de pizza met de tomaten, de kikkererwten, plakjes citroen, de gesnipperde rode peper, de gehakte korianderblaadjes en 2 takjes gehakte peterselie. Serveer als hoofdgerecht of als snack om te delen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 794; energie (kCal): 190; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 763,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:54
    B
  • Libanese pizza