Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLenterolletjes
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:12
  • Lenterolletjes

Lenterolletjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Lenterolletjes

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 12 vellen rijstpapier
  • 1 klein stuk gember
  • 50 g geroosterde pindanoten
  • 150 g hoisinsaus
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 handvol muntblaadjes, verse koriander en Thaise basilicum
  • 100 g sojascheuten
  • 6 blaadjes sla
  • 1/3 komkommer
  • 1 wortel
  • 50 g rijstvermicelli
  • 125 g gekookte of gebakken vleesrestjes (kip, rund of varken)
  • 12 roze jumbogarnalen
  • 1 eetlepel arachideolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Basmati | 10 min
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
    275 gr
    4,55 €/kg
    €1,25
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 5 min gaartijd

    1. Bereid de saus. Rasp hiervoor de gember en bak hem 2 minuten aan op een zacht vuur in een steelpan met de olie. Hak de pindanoten en voeg ze toe, bak nog even verder. Giet vervolgens de hoisinsaus en 1 dl water erbij. Laat 2 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
    2. Kook de rijstvermicelli gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet de vermicelli af in een vergiet en houd hem onder koud water. Laat uitdruipen en voeg de rijstazijn en de suiker toe. Goed mengen.
    3. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en schil de wortel. Snijd beide in fijne staafjes. Hak de kruiden en het vlees met een groot keukenmes. Snijd de garnalen in twee in de lengte.
    4. Dompel één voor één de vellen rijstpapier onder in een grote slakom gevuld met warm water gedurende 15 seconden. Leg ze op een natte uitgewrongen keukenhanddoek.
    5. Leg 2 halve garnalen (met de gesneden kant naar boven) in het midden van elk vel rijstpapier. Voeg daar een half blaadje sla, enkele sojascheuten, de vermicelli, het vlees, de staafjes komkommer, wortel en de kruiden bij. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de 2 zijkanten naar binnen en rol de vulling in het rijstpapier.
    6. Maak zo 12 lenterolletjes en rangschik ze mooi op een licht bevochtigde schotel zonder dat ze elkaar raken. Zo vermijd je dat ze aan elkaar plakken. Dien meteen op en serveer er de saus bij.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Overig
    Overig
    Lente
    Aperitief
    • 00:00
      -05:12
    • Lenterolletjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Basmati | 10 min
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
    275 gr
    4,55 €/kg
    €1,25
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden