Recept zoekresultatenLekkernij van witte chocolade met frambozen
Delhaize logo
 • Lekkernij van witte chocolade met frambozenD

Lekkernij van witte chocolade met frambozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Lekkernij van witte chocolade met frambozenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 80 à 100 g frambozencoulis
 • cacaopoeder of chocoladekrullen
 • 16 g frambozen
 • 30 cl room
 • 150 g witte chocolade

Begin met koken

 1. Plaats 1 uur op voorhand een kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
 2. Smelt de in stukjes gebroken chocolade in een steelplan au bain-marie. Haal van het vuur, voeg 15 cl room bij en roer glad Plaats de bodem van de steelpan in koud water.
 3. Verdeel de frambozen over de 4 coupes en giet er de coulis op.
 4. Klop in de koude kom de resterende 15 cl room stijf. Roer er langzaam de gekoelde chocoladeroom door. Schep in de coupes, dek af met cellofaan en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
 5. Bestrooi, voor het opdienen, met cacaopoeder of chocoladekrullen.

Kooktip

 • Gebruik een spuitzak zonder spuitmond om de mousse in hoge glazen te serveren.
 • Variant: Vervang de frambozen door een rijpe mango: pureer de helft van het vruchtvlees (zonder suiker toe te voegen) en snij de rest in blokjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1500; energie (kCal): 362; vetten (g): 30,3; verzadigde vetten (g): 18,4; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 17,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 516,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Lekkernij van witte chocolade met frambozenD