Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLefse met gerookte zalm
Delhaize logo
 • Lefse met gerookte zalmC

Lefse met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Lefse met gerookte zalmC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 500 g aardappelen (bloemig)
 • 25 g gezouten boter
 • 5 cl room
 • 125 g bloem
 • 1/2 potje zure room
 • 5 sneetjes gerookte zalm
 • enkele takjes dille
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 1u rusttijd

 1. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende 25 min. Pel de aardappelen en draai ze door een passe-vite. Smelt de boter en meng deze onder de puree samen met de room. Voeg de bloem beetje bij beetje toe tot je een soepel homogeen deeg rijgt. Wikkel het deeg in een vel vershoudfolie en laat minstens 1 u rusten in de koelkast.
 2. Neem een handvol deeg en kneed opnieuw met je handen. Bestuif je werkvlak ruim met bloem en rol het deeg erop uit. Draai regelmatig om en bestuif met bloem totdat het deeg niet meer kleeft. Herhaal tot al het deeg op is.
 3. Zet een antikleefpan op een hoog vuur en bak de aardappelpannenkoekjes er gedurende 1 à 2 min in langs iedere kant zodat deze lichtjes kleuren.
 4. Serveer de lefses met de zure room, de gerookte zalm en werk af met de dille. Kruid met peper en zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 824; energie (kCal): 197; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 17,8; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 282,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Lefse met gerookte zalmC