Recept zoekresultatenLauwe salade met spekblokjes en champignons
Delhaize logo
  • Lauwe salade met spekblokjes en champignonsA

Lauwe salade met spekblokjes en champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Salade
Lauwe salade met spekblokjes en champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 el honing
  • 1 Granny Smith-appel
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 500 g Parijse champignons
  • zout, peper van de molen
  • 100 g schoongemaakte veldsla
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Klop, met de garde, de azijn, peper, zout en de honing tot een glad mengsel. Voeg de olijfolie toe en roer goed.
  2. Snij de champignons in plakjes en snipper de sjalot fijn.
  3. Verdeel de veldsla over de borden en voeg de in stukjes gesneden appel toe.
  4. Bak de spekblokjes aan op zacht vuur in een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Voeg, wanneer het vet begint te smelten, de sjalot en de champignons toe. Bak alles mooi bruin op middelhoog vuur.
  5. Verdeel deze mengeling over de borden en dien meteen op met krokant brood. Serveer de vinaigrette er apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 123; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 318,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Lauwe salade met spekblokjes en champignonsA