Recept zoekresultatenLauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworst
Delhaize logo
  • Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworstA

Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworst

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g Ardense ringworst
  • 1 biobutternut
  • 50 g veldsla
  • 1 citroen
  • 80 g rode linzen
  • 375 g penne rigate met spelt
  • 80 g spelt
  • 2 eetlepels mosterd à l'ancienne
  • 3 eetlepels bio ciderazijn
  • 5 el koolzaadolie (of mengeling van 4 bio-oliën)
  • 3 takken rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stukken steranijs
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge worst | Ardense ringworst
    300 gr
    14,97 €/kg
    €4,49
  • Pompoen | Blokjes
    600 gr
    2,58 €/kg
    €1,55
    Afhaling vanaf 08/12
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    Afhaling vanaf 08/12
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u. 10 min.

    1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
    2. Snijd het bovenste deel van de butternut en houd apart. Verwijder de zaden en draden uit het dikke deel en snijd het in 8 stukken. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er 2 eetlepels olie over. Kruid met peper en fleur de sel. Leg er de rozemarijn, de knoflook, de steranijs en de kruidnagels bij. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie.
    3. Zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Haal het deksel van de ovenschaal en verhoog de oventemperatuur naar 190 °C. Laat nog eens 10 minuten poffen.
    5. Kook de penne, de spelt en de linzen afzonderlijk gaar.
    6. Schil het apart gehouden stuk butternut en snijd het in fijne plakken met de mandoline. Snijd de plakken in dunne repen. Snijd de ringworst in blokjes. Meng de butternut en de ringworst met de penne, de spelt en de linzen. Doe er de resterende olie, de ciderazijn en de veldsla bij. Kruid met peper en fleur de sel.
    7. Verdeel de geroosterde butternut over de borden. Leg er de pastasalade op en werk af met mosterd en citroenzeste.
    8. Serveer lauw.

    Tip: Mijn geheime ingrediënt? Biociderazijn zorgt altijd voor een frisfruitige toets. Za-lig!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 833,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworstA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge worst | Ardense ringworst
    300 gr
    14,97 €/kg
    €4,49
  • Pompoen | Blokjes
    600 gr
    2,58 €/kg
    €1,55
    Afhaling vanaf 08/12
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    Afhaling vanaf 08/12
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69