Recept zoekresultatenLasagne met ricotta, spinazie en pesto
Delhaize logo
  • Lasagne met ricotta, spinazie en pestoC

Lasagne met ricotta, spinazie en pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Student
Pasta
Lasagne met ricotta, spinazie en pestoC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 lasagnebladen met eieren
  • peper
  • zout
  • 1 ciabatta om te bakken
  • 3 eetlepels geraspte parmezaan
  • 50 g verse pesto van rucola
  • 500 g bechamelsaus
  • 450 g diepgevroren spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 eetlepel olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Lasagne | Eieren
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ciabatta | Voorgebakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pesto rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 30 min baktijd.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Doe de olie in een grote pan en stoof de bevroren spinazieblokjes op zacht vuur. Verhoog het vuur wanneer ze ontdooid zijn en stoof ze op vrij hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
    3. Bak het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Meng de bechamel met de pesto en zet 200 g in een kom opzij.
    5. Giet de rest bij de spinazie, maar neem de pan van het vuur. Voeg de ricotta toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
    6. Strijk een beetje bechamel met pesto egaal uit over de bodem van een vierkante ovenschaal en leg er 2 lasagnevellen op. Bestrijk met 1/5 van de spinazie, bedek met 2 lasagnevellen, vervolgens spinazie, … en eindig met een laag lasagnevellen Verdeel hierover de rest van de bechamel met pesto. Dek de schaal af met aluminiumfolie, maar zorg dat de folie de saus niet raakt. Zet 15 min. in de oven.
    7. Verwijder de folie, bestrooi de lasagne met parmezaan en laat nog 15 min. verder bakken.
    8. Serveer warm met ciabatta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 650; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 592,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Andere
    Pasta
    • Lasagne met ricotta, spinazie en pestoC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Lasagne | Eieren
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ciabatta | Voorgebakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pesto rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar