Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLasagne met prei, wortelen en spekblokjes
Delhaize logo
  • Lasagne met prei, wortelen en spekblokjesA

Lasagne met prei, wortelen en spekblokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lasagne met prei, wortelen en spekblokjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 3 wortelen
  • 10 cl vleesbouillon (bereid met ½ blokje per 10 cl)
  • 25 cl lichte verse room
  • 100 g verse kaas met fijne kruiden
  • 3 prei
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 12 lasagnevellen
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + baktijd 30 min

  1. Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de prei fijn (de preiwitten + een beetje van het groene deel).
  2. Bak de spekblokjes in een grote braadpan, begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem ze eruit met een schuimspaan en bak de prei en wortelen 4 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de bouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
  4. Meng de verse kaas met de room en doe dit mengsel bij in de pan. Voeg de spekblokjes toe, de gehakte bieslook, roer en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  6. Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg er 2 vellen lasagne op, bedek met de groenten, leg er terug 2 vellen lasagne op en werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
  7. Bestrooi met geraspte kaas en laat 30 min. in de oven bakken.
  8. Serveer warm met brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 489,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lasagne met prei, wortelen en spekblokjesA

Deze recepten kan je ook leuk vinden