Recept zoekresultatenLasagne met ham, ricotta en spinazie Plat National
Delhaize logo
  • Lasagne met ham, ricotta en spinazie Plat NationalA

Lasagne met ham, ricotta en spinazie Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Lasagne met ham, ricotta en spinazie Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 plakjes ham op oude wijze
  • 800 g jonge spinazie
  • 800 g kerstomaatjes
  • 4 sjalotten
  • 50 g amandelschilfers
  • 12 lasagnevellen
  • 150 g geraspte gratinkaas
  • 500 g ricottakaas
  • 6 el olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spinazie
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    4,20 €/kg
    €1,89
    F2020051500059180000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,58 €/kg
    €3,29
    F2015030200328500000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 35 min. kooktijd

    1. Snij de kerstomaatjes in 2 en hak de helft van de sjalotjes fijn. Bak alles in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen.
    2. Hak intussen de overgebleven sjalotjes fijn en doe ze samen met de rest van de olijfolie in een wokpan. Voeg geleidelijk de grof gehakte spinazie toe en bak op een goed vuur tot bijna al het water is verdampt.
    3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de amandelschilfers bruin in een pan met antiaanbaklaag. Doe ze bij de spinazie, voeg ook de ricotta toe en haal van het vuur. Doe er peper, zout en nootmuskaat bij naar eigen smaak.
    4. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, ontvette hamplakken en spinazievulling. Herhaal dit meerdere keren en eindig met lasagnevellen. Bestrijk met de andere helft van de tomatensaus en doe er de geraspte kaas over. Bedek de schaal met bakpapier en daarna met aluminiumfolie zodat alles op zijn plaats blijft. Bak 20 minuten in de oven en haal dan de 2 papieren weg. Laat nog 15 minuten koken.
    5. Serveer warm.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Lasagne met ham, ricotta en spinazie Plat NationalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spinazie
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    4,20 €/kg
    €1,89
    F2020051500059180000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,58 €/kg
    €3,29
    F2015030200328500000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000