Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsnootjes in korst
Delhaize logo
  • Lamsnootjes in korst

Lamsnootjes in korst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsnootjes in korst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Keltisch lamsnootje
  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 cl dikke room
  • 2 bladerdeeg met zuivere boter
  • 19 cl kalfsfond Delhaize
  • 4 mooie basilicumblaadjes
  • 1 sjalot
  • 1 groene tapenade

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsfilet | Celtic
    +/- 200 gr
    +/-40,39€/kg
    +/-€8,08
    Afhaling vanaf 26/01
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    230 gr
    6,48 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe zout op het vlees. Laat het aan alle kanten op hoog vuur gedurende 30 seconden aanbakken in 2 eetlepels olijfolie. Leg opzij op keukenpapier. Dek af met voedingsfolie en zet 30 min. in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Snij 4 rechthoeken uit het bladerdeeg die 2 cm breder zijn dan de lamsnootjes. Leg elk nootje op één van deze rechthoeken. Smeer ze in met groene tapenade. Bedek het geheel met een andere rechthoek van het bladerdeeg. Sluit en smeer in met eigeel dat je opklopte in 2 eetlepels water.
    4. Zet 15 min. in de koelkast en vervolgens 15 min. in de oven op bakpapier.
    5. Hak voor de saus de sjalot fijn, laat hem op matig vuur slinken in 1 eetlepel olijfolie. Giet de kalfsfond erbij, doe er de peper bij en kook 1/3 in. Voeg de room toe en laat nog 5 min. koken. Zet van het vuur, doe de basilicum erbij en mix.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Lamsnootjes in korst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsfilet | Celtic
    +/- 200 gr
    +/-40,39€/kg
    +/-€8,08
    Afhaling vanaf 26/01
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    230 gr
    6,48 €/kg
    €1,49