Recept zoekresultatenLamskroon met rozemarijn
Delhaize logo
  • Lamskroon met rozemarijnB

Lamskroon met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamskroon met rozemarijnB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 koffielepel ansjovispasta
  • 2 lamskronen van elk ongeveer 400g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • zwarte peper uit de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 1 uur rusttijd

  1. Meng de ansjovispasta met de olie, geperste knoflook, rozemarijnblaadjes, zout en peper in een ovenschaal. Wentel er de lamskronen in, dek ze af en laat ze 1 uur op kamertemperatuur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op th. 7/8 – 220°C. Bak de lamskronen gedurende 20 à 25 min. Leg ze op een snijplank en bedek ze met aluminiumfolie.
  3. Giet 15 cl warm water in de schaal, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Versnijd het vlees langs de ribben en dien meteen op met de saus. Serveer met aardappelgratin en sperziebonen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 13,3; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 17,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 470,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lamskroon met rozemarijnB