Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt
Delhaize logo
  • Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met muntA

Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g lamsgehakt
  • enkele takjes koriander
  • 2 koolrabi's
  • olijfolie
  • cayennepeper of pimentpoeder
  • 2 wortelen
  • peper en zout
  • 1/2 een beetje honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 limoenen bio
  • 4 takjes munt
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 verse chili
  • 1 ui
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 450 g gemengd gehakt (varken/kalf, niet gekruid)
  • 4 eetlepels geroosterde amandelschilfers
  • kebabbroodjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Gehakt Varken-Rund | Bio
    +/- 350 gr
    +/-12,80€/kg
    +/-€4,48
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    +/- 350 gr
    +/-15,00€/kg
    +/-€5,25
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Laat de houten brochettestokjes vooraf in koud water weken zodat ze niet verbranden op de barbecue.
    2. Snij de ui fijn, de look en de chilipeper. Meng met de 2 soorten gehakt. Meng er ook de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
    3. Verdeel de bereiding in 16 porties en maak er worsten van. Steek er telkens 2 op een brochettestokje. Smeer ze in met olie en rooster ze gaar.
    4. Rasp ondertussen de wortelen en koolrabi’s met de grove kant van de rasp. Overgiet met limoensap en olijfolie. Voeg peper, zout en de amandelschilfers toe en werk af met koriander.
    5. Meng de yogurt met de gehakte munt, limoensap en honing en kruid af.
    6. Verwarm de kebabbroodjes kort op de grill en serveer ze bij de brochettes, de salade en de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1017,11
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met muntA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Gehakt Varken-Rund | Bio
    +/- 350 gr
    +/-12,80€/kg
    +/-€4,48
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    +/- 350 gr
    +/-15,00€/kg
    +/-€5,25
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55