Recept zoekresultatenLamsbout van Madras
Delhaize logo
  • Lamsbout van Madras

Lamsbout van Madras

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Lamsbout van Madras

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 blaadjes verse munt
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 50 g gepelde cashewnoten
  • kardemompoeder
  • 1 koffielepel kerrie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 soeplepel korianderkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 2 soeplepels arachide-olie
  • 4 soeplepels vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 kl gemalen gember
  • 1 kl chilipoeder
  • 50 g boter

Begin met koken

  1. Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
  2. Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
  3. Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
  4. Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
  5. Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
  6. Verwijder de boterhamfolie.
  7. Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
  8. Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
  9. Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
  10. Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
  11. Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
  12. Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
  13. Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
  14. Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Lamsbout van Madras