Recept zoekresultatenLamsbout van Madras
Delhaize logo
  • Lamsbout van Madras
Lamsbout van Madras

Lamsbout van Madras

Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 50 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 kl gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 el arachide-olie
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 12 blaadjes verse munt
  • 4 el vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 3 kruidnagels
  • 1 el korianderkorrels
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl kerrie
  • kardemompoeder
  • 50 g gepelde cashewnoten
  • 50 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 kl gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 el arachide-olie
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 12 blaadjes verse munt
  • 4 el vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 3 kruidnagels
  • 1 el korianderkorrels
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl kerrie

Begin met koken

1
Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
2
Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
3
Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
4
Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
5
Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
6
Verwijder de boterhamfolie.
7
Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
8
Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
9
Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
10
Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
11
Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
12
Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
13
Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
14
Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.
1
Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
2
Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
3
Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
4
Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
5
Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
6
Verwijder de boterhamfolie.
7
Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
8
Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
9
Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
10
Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
11
Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
12
Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
13
Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
14
Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Kruiden | Gember | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Gember | Gemalen

30 gr

€1,39

Amandelen | Wit

Delhaize

Amandelen | Wit

200 gr

€4,49

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

450 gr

€2,49

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Kruiden | Kardemom | Peulen

Santa Maria

Kruiden | Kardemom | Peulen

11 gr

€2,19

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
+/-€35,74

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.