Lamsballetjes met pasta pesto
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g lamsgehakt
- 1 eetlepel olijfolie (voor de pan)
- 2 eetlepels paneermeel
- 300 g tagliatelle
- 25 g pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1/4 bussel basilicum
- 1/4 bot platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
S1999041500043060000
F2018102400026170000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min
- Doe het lamsgehakt in een mengschaal en kneed het met een ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol gehaktballetjes van ± 2 cm doorsnede.
- Bereid de pesto. Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas. Mix de peterselie, de basilicum, de geraspte Parmezaanse kaas, de look en de pijnboompitten met de olijfolie tot een groene pesto.
- Zet een pan op het vuur met de olijfolie. Bak de balletjes rondom goudbruin en gaar.
- Kook de tagliatelle volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en meng de pesto eronder. Serveer de gehaktballetjes erbij en schaaf er de resterende Parmezaanse kaas over. Werk af met enkele takjes peterselie.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 730; energie (kCal): 174; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 584,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
S1999041500043060000
F2018102400026170000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten