Recept zoekresultatenLactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruit
Delhaize logo
  • Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruitC

Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruit

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Lactose vrij
Kerst
Dessert
Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruitC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 5 eieren
  • 115 g bloem
  • 125 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 passievruchten
  • 400 g cashewnoten
  • 2,5 dl amandeldrink
  • 2 vanillestokjes
  • enkele druppels citroensap
  • 1 sterfruit
  • 1 passievrucht (voor de afwerking)
  • 60 g kokospoeder (voor de biscuit)
  • 50 g kokospoeder (voor de crèmevulling)
  • 20 g kokospoeder (voor de versiering)
  • 8 eetlepels agavesiroop

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Amandel
    1 l
    2,39 €/l
    €2,39
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2096,67 €/kg
    €6,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 9 min. baktijd + 2 u rusttijd + 6 u weektijd

    1. Maak de crèmevulling: laat de cashewnoten 6 u weken in water en giet af. Schraap het merg uit de vanillestokjes en mix samen met de cashewnoten, de agavesiroop, het kokospoeder en de amandeldrink tot een homogene massa. Laat 1 u opstijven in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. 
    3. Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem en het kokospoeder aan toe en meng tot een homogeen deeg.
    4. Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe. 
    5. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
    6. Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
    7. Bestrijk de biscuit met het vlees van de passievruchten en met de helft van de crèmevulling. Begin met de handdoek er nog op de biscuit op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven. 
    8. Snijd het sterfruit in sneetjes die je onmiddellijk besprenkelt met enkele druppels citroensap. 
    9. Versier de kerststronk net voor het opdienen met het kokospoeder, het vlees van de passievrucht en de sneetjes sterfruit.

    Kooktip

    Snijd een stuk karton uit dat iets groter en breder is dan de kerststronk zelf. Leg hier de stronk op om hem te koelen, te verplaatsen en te bewerken. Dien de kerststronk vervolgens op op een mooie schaal.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1264; energie (kCal): 302; vetten (g): 18,8; verzadigde vetten (g): 7,3; koolhydraten (g): 27,1; suikers (g): 14,5; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 600,07
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Kerst
    Dessert
    Winter
    Dessert
    • Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruitC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Amandel
    1 l
    2,39 €/l
    €2,39
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2096,67 €/kg
    €6,29