Recept zoekresultatenKwartels op Luikse wijze
Delhaize logo
  • Kwartels op Luikse wijze

Kwartels op Luikse wijze

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kwartels op Luikse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 24 jeneverbessen
  • 15 cl gevogeltefond
  • 4 kwartels
  • 2 soeplepels verse room
  • 50 g zachte boter
  • 1 pakje ontbijtspek

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Kwartels
    300 gr
    15,50 €/kg
    €4,65
  • Room 40% 1L
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Plet lichtjes 10 jeneverbessen met de platte kant van een mes en verwerk ze in 30 g boter met zout en peper.
    2. Vul de kwartels met dit mengsel en sluit ze zorgvuldig met keukengaren. Braad de kwartels in een braadpan aan, in de rest van de zachte boter. Kruid met zout en peper. Laat ze nog 8 min. bakken op matig vuur: de kwartels moeten aan alle zijden goudbruin zijn.
    3. Dek af en laat nog 15 min. bakken op zacht vuur. Voeg er 3 min. voor het einde van de kooktijd de rest van de lichtjes geplette jeneverbessen bij. Houd ze warm.
    4. Blus de bakbodem met de jenever, verwerk er de room in. Serveer de kwartels op een warme dienschotel. Overgiet ze met de hete saus en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kwartels op Luikse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Kwartels
    300 gr
    15,50 €/kg
    €4,65
  • Room 40% 1L
    Dit product is niet meer beschikbaar