Recept zoekresultatenKuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes
Delhaize logo
  • Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 kroppen little gem sla
  • enkele takjes koriander
  • 12 grote muntblaadjes
  • 2 eetlepels mayonaise "365"
  • 125 g natuuryoghurt
  • 50 g rode uien
  • 1 limoen "365"
  • 1/3 komkommer
  • 250 g kleine roze garnalen
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Snij het stuk komkommer in de lengte doormidden, ontpit en snij in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, voeg de heel fijngehakte rode ui toe, de garnalen en de gehakte kruiden.
  2. Rasp 1 koffielepel schil van de limoen dun af. Doe er de yoghurt bij, de mayonaise en 1 eetlepel limoensap, meng. Doe 2/3 van deze saus bij de garnalensalade, meng en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak de slablaadjes net voor het serveren los en leg ze op de borden. Vul ze met de garnalensalade en serveer er de resterende saus apart bij.

Kooktip

Tip: Snij de limoen in plakjes en versier er de borden mee.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes