Recept zoekresultatenKruidige aardappelkoekjes met komkommerrelish
Delhaize logo
  • Kruidige aardappelkoekjes met komkommerrelish

Kruidige aardappelkoekjes met komkommerrelish

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
Kruidige aardappelkoekjes met komkommerrelish

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 4 eetlepels arachideolie
  • peper en zout (voor de komkommerrelish)
  • 100 g bloem
  • 1 limoen
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 Spaanse rode pepers
  • 2 rode uien
  • 1 blik mais
  • 2 rode paprika's
  • 2 wortelen
  • 4 eigelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g verse koriander (voor de komkommerrelish)
  • 1 limoen (het sap, voor de komkommerrelish)
  • 1 groene chilipeper (voor de komkommerrelish)
  • 2 lente-uitjes (voor de komkommerrelish)
  • 1 komkommer (voor de komkommerrelish)
  • peper en zout
  • 1 snuifje ‘Chili & lime’ Santa Maria
  • 10 g koriandersteeltjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min + 1 u afkoeltijd

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water voor ± 20 min.
  2. Maak ondertussen de groenten schoon: pel de uien en de knoflook. Schil de wortelen. Verwijder de kroontjes van de paprika’s en de rode pepers en snijd in 2. Houd enkele paprikaringen opzij voor de afwerking. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika’s, maar behoud de zaadjes van de rode pepers zodat je lekkere pittige koekjes krijgt. Hak de groenten en de koriandersteeltjes superfijn in de keukenrobot. Meng ze samen met de mais onder de fijngemalen groenten.
  3. Zet een pannetje op het vuur met 2 el arachideolie en bak de groenten tot ze zacht zijn en het meeste vocht verdwenen is.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze nog even ‘drogen’ op het vuur. Prak de aardappelen en meng de gebakken groenten eronder. Voeg de eigelen en de bloem erbij en meng goed zodat de puree droger en steviger wordt. Indien nodig, voeg je nog wat meer bloem toe. Breng de groentepuree op smaak met peper, zout en de ‘Chili & lime’ kruiden en laat een uurtje afkoelen.
  5. Maak ondertussen de komkommerrelish: spoel hiervoor de komkommer en rasp hem grof. Snipper er de koriander en de lente-ui bij en werk af met het sap van de limoen. Snipper de groene chilipeper fijn en breng de dressing ermee op smaak. Kruid bij met peper en zout.
  6. Zet een pan op het vuur met 2 el arachideolie en laat heet worden. Lepel wat deeg in de pan en druk plat met een palet zodat je koekjes van ± 7 cm diameter krijgt. Bak de koekjes krokant langs beide kanten. Herhaal tot alle puree op is.
  7. Serveer de koekjes warm en geef er de komkommerrelish bij. Werk af met enkele paprikaringen en limoenpartjes.

Kooktip

Als je de komkommerrelish liever wat zachter van smaak hebt, dan haal je de zaadjes en -lijsten uit de groene peper vooraleer je hem fijnsnippert. Ga je liever ‘all the way’? Snipper dan de peper in zijn geheel fijn.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • Kruidige aardappelkoekjes met komkommerrelish