Recept zoekresultatenKrokantjes met zwarte pens
Delhaize logo
  • Krokantjes met zwarte pens
Krokantjes met zwarte pens

Krokantjes met zwarte pens

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 ambachtelijke zwarte pensen (ongeveer 200 g/stuk)
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/4 kl kurkumapoeder
  • 1 mespunt pittig paprikapoeder
  • 3 el witte rozijnen
  • 3 el cognac
  • 2 el water
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • 2 ambachtelijke zwarte pensen (ongeveer 200 g/stuk)
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/4 kl kurkumapoeder
  • 1 mespunt pittig paprikapoeder
  • 3 el witte rozijnen
  • 3 el cognac
  • 2 el water
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
2
Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
3
Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
4
Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
1
Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
2
Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
3
Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
4
Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
Nutritionele informatie
Energie: 558 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boerenpensen | Zwart

Delhaize

Boerenpensen | Zwart

2 × +/- 240 gr

+/-€5,14

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Rozijnen | Sultana

Delhaize

Rozijnen | Sultana

250 gr

€1,85

Cognac | VS | 40% Alc | 20cl

Delhaize

Cognac | VS | 40% Alc | 20cl

20 cl

€9,49

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Olie | Frituur | Fijn

Vandemoortele

Olie | Frituur | Fijn

2 l

€8,39

Totaal:
+/-€27,06