Krokantjes met zwarte pens
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 ambachtelijke zwarte pensen (ongeveer 200 g/stuk)
- 1 eiwit
- 6 vellen bladerdeeg
- 2 el water
- 3 el cognac
- 3 eetlepels witte rozijnen
- 1 mespunt pittig paprikapoeder
- 1/4 koffielepel kurkumapoeder
- 1/2 koffielepel kaneelpoeder
- frituurolie
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
- Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
- Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
- Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
Kooktip
Je kunt het bladerdeeg vervangen door filodeeg dat je met gesmolten boter bestrijkt voor je het vult, dichtvouwt en 10 min in de oven bakt op 180°C.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch