Recept zoekresultatenKrokante balletjes met kaas
Delhaize logo
 • Krokante balletjes met kaasE

Krokante balletjes met kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten
Aperitief
Krokante balletjes met kaasE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • Zwarte peper
 • zout
 • 1 groot ei
 • 50 g boter
 • 150 g patisseriebloem
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
 • 20 g paneermeel

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + kooktijd 25 min

 1. Verwarm de oven voor op th.6 - 180°C.
 2. Meng de boter en de bloem in een slakom tot je een zanderige mengeling krijgt. Voeg de eierdooier toe (zet het eiwit opzij). Meng. Voeg het paneermeel, de kaas, het zout en de peper toe en meng. Voeg wat melk toe als het deeg te droog is. Maak balletjes ter grootte van een noot.
 3. Leg een blad bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met olie. Klop het eiwit lichtjes. Dompel de balletjes in het eiwit en leg ze op de ovenplaat. Zet de plaat vervolgens 25 min in de oven tot de balletjes goudgeel gebakken zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.
 4. Dien de balletjes warm op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1721; energie (kCal): 412; vetten (g): 25,1; verzadigde vetten (g): 11,9; koolhydraten (g): 31,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 14,6; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten
Overig
Zomer
Aperitief
 • Krokante balletjes met kaasE