Recept zoekresultatenKreukels met witte wijn
Delhaize logo
  • Kreukels met witte wijn

Kreukels met witte wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Aperitief
Kreukels met witte wijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 660 g levende kreukels
  • 50 cl koud water
  • 25 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels grof Guérande zeezout
  • 1 kruindentuiltje (bij voorkeur vers)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 10 min. (+ afkoeling)

  1. Spoel de kreukels verschillende keren in koud water tot het water helder is.
  2. Doe ze in een kleine kookpot en voeg het koud water toe, de witte wijn, het grof zout, het kruidentuiltje en peper. Roer en verwarm op matig vuur tot wanneer het geheel kookt. Neem van het vuur, zet een deksel op de pot en laat de kreukels in de gekruide bouillon afkoelen.
  3. Lekker lauw of koud: haal de slakjes uit hun huisje en verwijder het aan het vlees gehechte kapje (operculum). Serveer ze als borrelhapje of als voorgerecht op beboterde sneetjes brood. Je kan ze ook aan een zeevruchtenschotel toevoegen.

Kooktip

Een kruidentuiltje bestaat uit tijm, laurier en peterselie. De kruiden worden met keukentouw samengebonden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 115; energie (kCal): 28; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 60,45
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Kreukels met witte wijn