Kramiekpunten met mousse van ganzenlever
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Ingrediënten voor 12 Porties
12 Porties
- 80 g ganzenlever “365”
- 8 cl verse room
- 3 sneden kramiekbrood
- rode bessen voor de afwerking (facultatief)
- kervel voor de afwerking
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Upignac
Eendenlever | Blok
200 gr
€19,99
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Exosud
Rozijnenbrood
400 gr
€4,39
Delhaize
Rode bessen
100 gr
€2,99
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19
Totaal:
€30,31
Begin met koken
- Snij de ganzenlever in stukken. Laat ze in de room smelten op zacht vuur. Giet de bereiding in een smal recipiënt, mix en laat afkoelen. Zet 2 uur in de koelkast.
- Klop de bereiding op tot een luchtige mousse.
- Rooster de sneden kramiek, snij ze diagonaal in 4. Gebruik 2 lepeltjes om de mousse op de kramiekpunten te leggen.
- Werk eventueel af met rode bessen en kervel.
- Wacht niet te lang om te serveren.
Kooktip
Kramiek is sneller geroosterd dan gewoon brood: pas de tijd van de broodrooster aan.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Upignac
Eendenlever | Blok
200 gr
€19,99
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Exosud
Rozijnenbrood
400 gr
€4,39
Delhaize
Rode bessen
100 gr
€2,99
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19