Recept zoekresultatenKoude soep met amandel
Delhaize logo
 • Koude soep met amandelB

Koude soep met amandel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Andere
Koude soep met amandelB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • enkele witte druiven voor de afwerking
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 g gepelde amandelen
 • 100 g oud wit brood
 • 1,5 l water
 • 1 koffielepel witte wijnazijn
 • zout en zwarte peper
 • 2 dl olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 1 uur in de koelkast

 1. Pel de knoflook en hak grof samen met de amandelen. Neem een mengschaal en doe er de amandelen, de knoflook, het brood, de witte wijnazijn en 3 dl water in. Mix tot een homogene pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en meng. Giet het resterende water erbij, kruid met peper en zout en meng nogmaals.
 2. Dek af en plaats minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren.
 3. Verdeel de soep over de kommetjes. Snijd de witte druiven in de helft en werk de soep ermee af.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 670; energie (kCal): 162; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 548,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Andere
 • Koude soep met amandelB

Deze recepten kan je ook leuk vinden