Recept zoekresultatenKoud soepje met geitenkaas
Delhaize logo
  • Koud soepje met geitenkaasC

Koud soepje met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Soepen
Koud soepje met geitenkaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g geitenkaas 't Leenhof
  • 4 dl arachideolie
  • grof zeezout
  • 50 g rucola
  • zwarte peper van de molen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 l water
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 bloemige aardappel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 1 preiwit
  • 1 teentje knoflook

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 1u afkoelen

  1. Maak de prei(en) schoon en snijd fijn. Snipper de sjalot(ten) fijn. Schil de aardappel(en) en snijd in grove stukken.
  2. Zet een pot op het vuur en laat de boter erin smelten. Voeg de prei(en), de sjalot(ten) en de aardappel(en) toe en bak glazig. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 minuten.
  3. Haal de soep van het vuur, voeg de koude melk en de geitenkaas toe en mix fijn. Laat afkoelen in de ijskast.
  4. Pel de knoflook en spoel de rucola. Mix beide fijn met de arachideolie.
  5. Kruid de soep met peper en grof zeezout. Werk af met enkele druppels rucolaolie en serveer koud.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1028; energie (kCal): 250; vetten (g): 26,3; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1053
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Koud soepje met geitenkaasC