Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Beste collect-klant,Vanwege de geplande nationale staking op maandag 20 juni zullen sommige collect afhaalpunten die dag gesloten zijn. Check de beschikbare tijdslots bij het plaatsen van je bestelling.

Recept zoekresultatenKort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Delhaize logo
  • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 stukken zalm bio
  • peper en zout
  • 20 g gezouten boter
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel dille
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 el peterselie
  • 50 g spinazie
  • 150 g erwtjes bio
  • 100 g uien Grelots
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Gerookt | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
    F1996100700202900000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F2007042300161600000
  • F2015060200141200000
  • Dille
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022500077560000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
    2. Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
    3. Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
    4. Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
    5. Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Gerookt | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
    F1996100700202900000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F2007042300161600000
  • F2015060200141200000
  • Dille
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022500077560000