Recept zoekresultatenKormalamsvlees
Delhaize logo
  • Kormalamsvlees

Kormalamsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Kormalamsvlees

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 uien
  • verse koriander
  • 1 afgestreken eetlepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 noot boter
  • een stukje verse geraspte gemberwortel
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen pili-pili
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg mager lamsvlees (schouder, nettogewicht)
  • peper
  • 1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
  • 20 cl water (voor het stoven)
  • 2 eetlepels water (voor het mengsel)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Lage ribben | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pistaches
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg het water (voor het mengsel) toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
    2. Snij het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
    3. Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min. met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min., voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
    4. Giet het water (voor het stoven) in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur 30 min. sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
    5. Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
    6. Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.

    Kooktip

    • Bereid dit kormagerecht op voorhand, laat volledig afkoelen en warm op voor het serveren. Het zal nog lekkerder zijn.
    • Variant: ook lekker met extra mager rundstoofvlees in plaats van lamsvlees.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Andere
    Pasen
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kormalamsvlees

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Lage ribben | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pistaches
    Dit product is niet meer beschikbaar