Recept zoekresultatenKoolvis met krokant korstje van cashewnoten
Delhaize logo
  • Koolvis met krokant korstje van cashewnotenA

Koolvis met krokant korstje van cashewnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Hoofdgerecht
Koolvis met krokant korstje van cashewnotenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 diepgevroren Alaska Pollack filet
  • zout
  • peper
  • 30 g paneermeel
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 takje bladpeterselie
  • 250 g basmatirijst
  • 1 limoen
  • 420 g wokgroenten met sluimererwten
  • 50 g cashewnoten
  • 2 eetlepels mayonaise

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
  • Arachideolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Laat de koolvisfilets vooraf ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Doe de cashewnoten in de beker van de hakmolen en voeg het paneermeel toe, de peterselie en 1 koffielepel geraspte schil van de limoen. Laat even hakken, maar zonder de noten volledig tot poeder te vermalen.
    4. Leg de visporties omgekeerd in een ovenschaal. Strijk ze in met mayonaise, draai ze om, strijk ook de bovenkant in en kruid met peper en zout. Bedek met het notenrmengsel en druk lichtjes aan zodat het paneerlaagje goed kleeft.
    5. Zet 15 min. in de oven.
    6. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    7. Roerbak de groenten enkele minuten in de olie in een sauteuse of wok, voeg peper en zout toe.
    8. Serveer alles warm met partjes limoen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 540; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 553,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Koolvis met krokant korstje van cashewnotenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
  • Arachideolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01