Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKoolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
  • peper
  • 100 g rucola
  • 2 knoflooktenen
  • 5 cl droge witte wijn
  • 250 g gemelli
  • 1 ui
  • 125 g olijven "culinaire mix"
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1,5 eetlepels azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Kruiden | Oregano
    5 gr
    510,00 €/kg
    €2,55
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
    2. Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
    3. Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
    4. Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
    5. Kook de pasta intussen «al dente».
    6. Overgiet de rucola met 3 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
    7. Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Kruiden | Oregano
    5 gr
    510,00 €/kg
    €2,55
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05