Recept zoekresultatenKoninginnehapje
Delhaize logo
  • KoninginnehapjeC

Koninginnehapje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student
Sauzen en specerijen
KoninginnehapjeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl verse room
  • 400 à 500 g kippenwit
  • peper
  • 1 schaaltje Parijse champignons (250 g)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eidooier
  • 1 citroen
  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Kip | Bouten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Champignons | Parijs | Mini
    230 gr
    15,61 €/kg
    €3,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150° C om er de lege bladerdeeggebakjes in op te warmen.
    2. Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter (10 g) en de olie in een grote braadpan op een vrij hoog vuur. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
    3. Neem de bruingebakken kippenblokjes uit de pan en bak er de fijngesneden champignons in. Overgiet met 1 eetlepel citroensap en bak tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
    4. Smelt ondertussen de resterende boter in een steelpan. Bestrooi met de bloem, meng 30 sec. en doe er geleidelijk aan en al kloppend 50 cl warm water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en de room. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 2 min. indikken op een zacht vuur. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en klop stevig.
    5. Voeg de kip bij de champignons, doe er de peterselie bij, meng 30 sec. en neem van het vuur. Voeg de saus toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Naar eigen smaak kan je nog 1 of 2 eetlepels citroensap toevoegen.
    6. Vul de gebakjes met de kip en dien meteen op. Serveer met rijst, puree of frieten en sla.

    Kooktip

    Je kan er een restje gebakken kip in verwerken en soepballetjes toevoegen (voorgekookt, in de afdeling beenhouwerij).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 786; energie (kCal): 188; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 545,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • KoninginnehapjeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Kip | Bouten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Champignons | Parijs | Mini
    230 gr
    15,61 €/kg
    €3,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29