Recept zoekresultatenKonijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
Delhaize logo
  • Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdonsB

Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdonsB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 konijnenruggen
  • 230 g konijnenlevertjes (1 schaaltje)
  • 100 g ontbijtspek in sneetjes
  • 2 eieren
  • 25 g noten- en rozijnenmix
  • 50 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 1 dl porto
  • 10 g boter
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 4 grote rode uien (800 g, voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 1 citroen (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 200 g cuberdons (voor de uienkonfijt met cuberdons)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 1 u. kooktijd

  1. Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan (inhoud: 1 l). Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat volledig afkoelen.
  2. Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde cuberdons toe en laat nog 5 min. zonder deksel pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen.
  3. Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfijt.

Tip: Tenzij je de bokalen steriliseert, bewaar je de uienkonfijt best in de koelkast (of zelfs in de diepvriezer). Past ook prima bij kazen, vleesbrood, wild ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdonsB