Konijn met kersen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 noot boter
- 10 cl droge witte wijn
- 100 g diepgevroren zilveruitjes
- 1 konijn in stukken (of 1 bout per persoon)
- 1 kruidentuiltje
- 2 afgestreken eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote bokaal kersen op siroop
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011020100232260010
S2016070703658450000
F2010090900237130000
F2021022500077640000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 60 min.
- Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er de stukken konijn aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe, neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Fruit in dezelfde pan de zilveruitjes gedurende 2 min. op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij. Meng goed, voeg dan 20 cl van de siroop uit de bokaal van de kersen toe (voor 4 porties). Leg de stukken konijn terug in de pan, voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat 40 min. sudderen. Draai de stukken na 20 min. om.
- Voeg de kersen toe en laat nog 5 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
- Serveer goed warm met knolselderpuree.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011020100232260010
S2016070703658450000
F2010090900237130000
F2021022500077640000
Laad nog 4 producten