Kokosragout met quorn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 30 g gember
- verse koriander
- 4 dl kokosmelk
- kokosvet of olijfolie
- 200 g Quornblokjes
- 2 el currypoeder
- 1/2 rood of groen pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 100 g broccoli
- 100 g sperziebonen
- 1 courgette
- 2 zoete aardappelen
- 1 gele paprika
- 2 snuifjes citroensap
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
F2009081200284110000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 20 min.
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de groene paprika, de courgette en de sperziebonen in stukjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil en versnipper de knoflook. Schil en plet de gember. Snij het pepertje open, haal er de zaadjes uit en snij het in stukjes.
- Breng water aan de kook en voeg er eerst de sperziebonen aan toe en 2 minuten nadien de broccoliroosjes. Laat de groenten nog drie minuten doorkoken, laat ze vervolgens uitlekken en zet ze opzij.
- Verwarm een vleugje kokosvet of olijfolie en stoof de knoflook, de gember en het pepertje.
- Voeg de zoete aardappelen en de stukjes paprika toe en kruid ze met kerriepoeder. Bak de groenten al dente met een deksel.
- Voeg de courgette en de quornblokjes toe, laat ze een poosje bakken en giet vervolgens de kokosmelk over de groenten.
- Laat de groenten sudderen en voeg vervolgens de broccoli en sperziebonen toe. Hak de koriander fijn.
- Breng de ragout op smaak met een snuifje zout, het citroensap en de koriander.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Oost Azie
Vegetarisch
Student
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
F2009081200284110000
Laad nog 4 producten