Recept zoekresultatenKokosragout met quorn
Delhaize logo
  • Kokosragout met quorn

Kokosragout met quorn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Kokosragout met quorn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g gember
  • verse koriander
  • 4 dl kokosmelk
  • kokosvet of olijfolie
  • 200 g Quornblokjes
  • 2 el currypoeder
  • 1/2 rood of groen pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g broccoli
  • 100 g sperziebonen
  • 1 courgette
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 2 snuifjes citroensap
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Kokosmelk
    25 cl
    5,56 €/l
    €1,39
    S2004112600123520000
  • Stukjes | Vegetarisch
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009081200284110000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 20 min.

    1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de groene paprika, de courgette en de sperziebonen in stukjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil en versnipper de knoflook. Schil en plet de gember. Snij het pepertje open, haal er de zaadjes uit en snij het in stukjes.
    2. Breng water aan de kook en voeg er eerst de sperziebonen aan toe en 2 minuten nadien de broccoliroosjes. Laat de groenten nog drie minuten doorkoken, laat ze vervolgens uitlekken en zet ze opzij.
    3. Verwarm een vleugje kokosvet of olijfolie en stoof de knoflook, de gember en het pepertje.
    4. Voeg de zoete aardappelen en de stukjes paprika toe en kruid ze met kerriepoeder. Bak de groenten al dente met een deksel.
    5. Voeg de courgette en de quornblokjes toe, laat ze een poosje bakken en giet vervolgens de kokosmelk over de groenten.
    6. Laat de groenten sudderen en voeg vervolgens de broccoli en sperziebonen toe. Hak de koriander fijn.
    7. Breng de ragout op smaak met een snuifje zout, het citroensap en de koriander.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Kokosragout met quorn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Kokosmelk
    25 cl
    5,56 €/l
    €1,39
    S2004112600123520000
  • Stukjes | Vegetarisch
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009081200284110000