Kleine tutti frutti-clafoutis
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldCommunie
Dessert

Ingrediënten voor 4 Porties
- boter
- 4 eieren + 1 eierdooier
- snuifje zout
- 35 g amandelpoeder
- 500 g fruit naar keuze (nettogewicht)
- 140 g griessuiker
- 20 cl lichte verse room
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- Ontpit het fruit en/of snij in stukken.
- Beboter 8 soufflékommetjes en verdeel het fruit erover.
- Doe suiker en gemalen amandelen in een kom. Voeg 3 eieren toe, meng goed met de garde, voeg het vierde ei en de eierdooier toe, de room en een snuifje zout. Giet over het fruit en bak 30 min. in de oven.
- Dien lauw of koud op.
Kooktip
Behalve appels en peren zijn alle fruitsoorten (alleen of gemengd) geschikt voor deze bereiding.
Variatie: Je kan een zakje vanillesuiker bij de eierroom doen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Communie
Overig
Alle seizoenen
Dessert