Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKleine tiramisu's met speculaas en clementines
Delhaize logo
  • Kleine tiramisu's met speculaas en clementinesD

Kleine tiramisu's met speculaas en clementines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Kleine tiramisu's met speculaas en clementinesD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 3 eiwitten + 2 eidooiers
  • 4 grote clementines
  • 250 g mascarpone
  • 6 speculaasjes met boter La Confiance (65 g)
  • 3 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Houd 1 speculaasje apart en breek de rest in stukken. Verdeel ze over de bodem van 12 glaasjes en plet ze lichtjes.
  2. Schil de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verdeel ze over de speculaas.
  3. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbeld is. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes op, tot de bereiding glad is. Klop de eiwitten tot stevig schuim met de andere helft van de suiker en spatel ze voorzichtig onder de bereiding. Doe de crème in een spuitzak en verdeel in de glaasjes. Laat in de koelkast rusten.
  4. Bestuif elke tiramisu net voor het opdienen met cacao en verkruimelde speculaas. Serveer met een kopje rooibosthee.

Tip: Hoe langer de tiramisu’s in de koelkast staan, hoe zachter de speculaas wordt. Voor een krokant-smeltende ervaring, serveer je ze dus best kort nadat je ze bereid hebt.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Kleine tiramisu's met speculaas en clementinesD